NOKIOS 2024
Kurs 7

Tirsdag 22. oktober
10:00–12:00

Hvordan skape verdi med KI i praksis

Et grunnleggende KI-kurs, hvor eksperter fra Digital Norway og Capgemini bidrar til å løfte bruken av kunstig intelligens fra eksperimentering til implementering.

Kurset er delt opp i to deler, hvorav den første er en praktisk innføring i grunnkunnskapen du trenger for å forstå KI bedre (holdes av Digital Norway).

Den andre delen av kurset (holdes av Capgemini) tar for seg praktisk anvendelse – og hvordan det gikk da Sjøfartsdirektoratet etablerte et maskinlesbart regelverk, som står i sentrum for byggingen at nytt tilsynssytem med tilhørende funksjonalitet hos direktoratet.

Kursholdere

Eirik Andreassen

Digital Norway

Eirik er leder for digitale teknologier i Digital Norway. I tillegg leder han Nemonoor – et EU finansiert samarbeid (EDIH) der Digital Norway sammen med de fremste norske miljøene innenfor KI samles for å løfte kompetansen og evnene innenfor denne teknologien for små og mellomstore bedrifter.

Eirik er opptatt av at norske bedrifter skal se hvilke muligheter som ligger i bruk av data, digitale teknolgier og AI, og har de siste årene holdt foredrag for flere tusen ansatte i privat og offentlig sektor.

Han er sivilingeniør, har drevet eget konsulentselskap og har tjue års internasjonal ledererfaring fra blant annet Det Norske Veritas og Veritas Petroleum Services.

Veronika Heimsbakk

Capgemini

Knowledge Graph Lead | Insights & Data Nordics, Capgemini

Kursansvarlige

Eirik Andreassen
Toppindustrisenteret AS
– Digital Norway
Atle Bergfjord
Capgemini