NOKIOS
Informasjon for foredragsholdere
Er du foredragsholder på NOKIOS 2024?
Her følger det mye, men VIKTIG informasjon!
Kort oppsummert:
- Vi er veldig glade for at du vil bidra på NOKIOS!
- Registrer deg til konferansen som foredragsholder
- I samme skjema kan du også laste opp bilde av deg selv og legge inn din bio.
- Det er viktig at du sender inn avtale om publisering til oss. Lenken finner du her, og i påmeldingsbekreftelsen din.
- Hold et gnistrende godt foredrag 😀
Viktig: Avtale om publisering
Alt materiale som presenteres under konferansen må være opphavsrettslig klarert. Det gjelder også video, bilder og tekst som inkluderes i din presentasjon.
NOKIOS inngår avtale med foredragsholderne om tilgjengeliggjøring av presentasjoner på nokios.no, og tilgjengeliggjøring av opptak via streaming, nokios.no og på vår YouTube-kanal.
Lenke til publiseringsavtalen finner du her, og i påmeldingsbekreftelsen din.
Generell informasjon om refusjon av reiseutgifter i forbindelse med bidrag på NOKIOS:
- Eventuelle utlegg må være avklart med NOKIOS prosjektleder før reisen gjennomføres
- Foredragsholdere som skal ha dekket reise og eventuelle kostnader i forbindelse med reise, må sende inn reiseregning med kvitteringer som dokumenterer utleggene.
- Foredragsholdere som ikke er ansatt ved NTNU er ikke omfattet av statens reiseregulativ, og har derfor ikke krav på kost- og kilometergodtgjørelse. I enkelte tilfeller kan dette imidlertid avtales spesielt. NB: Ettersom kost- og kilometergodtgjørelse er skattepliktig anbefales ikke dette til personer uten norsk skattekort på grunn av lang behandlingstid ved skattepliktsvurdering.
- Reiseregninger skal sendes inn snarest mulig og senest en måned etter at reisen er avsluttet. Ta kontakt på e-post til mari.l.bye@ntnu.no for mer info om hvordan dette gjøres.
Påmeldingsportalen er ennå ikke åpnet for NOKIOS 2025
Tema for årets konferanse
Tema for NOKIOS 2024 er Digital Horisont, med tre tematiske spor:
Tillit og samarbeid – Flåten:
Samarbeider vi godt nok for å nå våre felles mål, og skatten som kanskje venter i det fjerne? Har vi den nødvendige tilliten til hverandre og greier vi å beholde den? Dette sporet undersøker hvordan tillit og samarbeid fungerer som grunnpilarer for å oppnå suksess i en stadig mer digital verden.
Teknologi – Skatten:
Hva ligger skjult i horisonten? Dette sporet utforsker gevinstene som kan oppnås ved å ta i bruk ny teknologi. Vi ser på de mulighetene som dukker opp, hvordan vi kan utnytte dem, og hvilke innovasjoner som vil kunne forme vår fremtid. Eller er skatten en Pandoras eske?
Trusler – Stormen:
Ingen reise er uten utfordringer. Dette sporet tar for seg de truslene vi må håndtere på veien, og hvordan vi kan ruste oss for å stå imot stormen. Vi ser på risikoer og hvordan vi kan bygge robuste og sikre systemer som folk vil ønske å bruke, og strategier for å overvinne utfordringene.
Kontaktperson og ansvarlig
Alle programpostene har 1-2 ansvarlige, oftest medlemmer i NOKIOS programråd. Disse har ansvar for planlegging og gjennomføring av kurs/ws/sesjon, og er din kontakt dersom det er noe du lurer på.
Bilde og kort bio
Vi presenterer konferansens foredragsholdere med bilde og biografi (kompetanse) på nettsiden. Dette benyttes også i forbindelse med markedsføringen av konferansen.
Presentasjoner
Last opp presentasjonen din i mappen NOKIOS 2024 presentasjoner senest 5 dager før du skal holde din presentasjon.
Filen navngis slik: programpost_fornavn_etternavn. (Eksempel: sesjon1a_mona_skaret.pptx).
Hvis du gjør endringer i presentasjonen din etter at du har lastet opp filen, kan du laste opp ny på samme sted. Merk den da med versjonsnummer.
Informasjon om ditt foredrag
For at deltakerne skal kunne velge riktig kurs/ws/sesjon, publiserer vi beskrivelser av de ulike programpostene på nokios.no.
Beskrivelsen bør inneholde målgruppe, nivå, hovedfokus, innholdselementer og presentasjonsform/arbeidsmåte/tidsbruk. Teksten bør være selgende og med litt snert (maks 450 ord).
Kurs-/ws-/sesjonsansvarlig er ansvarlig for å sende inn denne beskrivelsen.
Praktisk gjennomføring
Tidsrammer og disposisjon
Kurs har en tidsramme på 2 timer, workshops 4 timer, og sesjoner 60 minutter.
Innholdet skal være praktisk rettet, «matnyttig», gi nye ideer og stimulere til bedre utnyttelse av IKT i offentlig sektor. Vær tydelig på hva deltakerne skal få ut av kurset/workshopen/sesjonen.
Legg opp til å aktivisere deltakerne, for eksempel ved å presentere noen spissformulerte spørsmål. Sett av tid til kommentarer, diskusjoner og spørsmål. Vær nøye med å holde tiden dere har fått tildelt. I det virtuelle rommet er tidsrammen absolutt og programposten avsluttes når tiden er ute.
Arbeidet i kurset/workshopen/sesjonen kan være som følger:
- Kort åpning (ved ansvarlig)
- Målsetting, opplegg og rammer (tid for spørsmål osv.), maks 5 minutter
- Presentasjon(er)
- Tid til spørsmål/svar, kommentarer og diskusjoner
- Oppsummering (ved ansvarlig) og informere om bidrag til veldedig formål (erstatter gave i 2024)
Sesjonene på onsdag og torsdag streames på oppsatt tid i programmet. Hvert rom vil ha en egen teknisk ansvarlig som dere kan kontakte dersom dere har noen spørsmål av teknisk art knyttet til presentasjonen/gjennomføringen av sesjonen.
Utstyr i rommene
NB! Foredragsholdere på kurs/workshops på tirsdag og utstillerseminar onsdag-torsdag må ta med egen PC for eventuell presentasjon.
Ønsket romoppsett (gruppebord/klasserom/kino), mikrofoner og annet utstyr (post-it, tusjer, flipover, strømuttak etc.) blir meldt inn av ansvarlig og koordinert med konferansesekretariatet og hotellet.
For konferansen onsdag og torsdag vil presentasjonen ligge klar på PC i salen. En tekniker vil bistå med lyd, presentasjoner og innmeldte spørsmål fra deltakere via appen.
Opptak
Opptak av plenum og sesjoner vil publiseres på NOKIOS sin YouTube-kanal så snart som mulig etter konferansen.
Markedsføring av egen sesjon
Sesjonene konkurrerer om deltakerne, og gode beskrivelser trekker folk!
Hjelp oss ved å markedsføre foredraget ditt på Facebook, LinkedIn, egne nettverk eller nyhetsbrev i god tid før konferansen.
Det er viktig å skape interesse rundt ditt bidrag og dermed skaffe mange tilhørere.
Denne type aktivitet styrker også interessen for NOKIOS generelt.
Du kan også sende et opptak som vi deler på sosiale medier som markedsføring av konferansen. Det vi gjerne vil at du skal si til kamera, er inndelt i tre hovedpunkter. De må ikke fremføres ordrett.
Si noen ord om hva foredraget ditt handler om. Hold det kort, max 1 minutt totalt. En kort presentasjon av problemstillingen foredraget ditt utforsker er midt i blinken.
- Følg så på med «Mitt navn er *NAVN* og jeg er *TITTEL*
- Fortell hva du skal snakke om.
- Du kan avslutte med for eksempel «Håper vi sees på NOKIOS 2024!»
Ikke tenk for mye på videokvaliteten. En smarttelefon er perfekt. Det som teller er ikke hvilket kamera du bruker, men hva du sier (og at du ønsker velkommen med et smil). Hvis det er til hjelp, kan du bruke disse tipsene til å lage videoen.
- Finn et stille sted
- Inkluder toppen av hodet, og ned til midten av brystkassen
- Hvis lyset er lite flatterende, forsøk med å skru av lysene og still deg foran et vindu – med dagslyset imot deg. Eller stå utendørs.
Opptaket kan sendes på e-post til mari.l.bye@ntnu.no
Er det informasjon du savner på denne siden? Vi setter stor pris på om du gir oss tips! mari.l.bye@ntnu.no