NOKIOS 2024
Sesjon 3B

Torsdag 24. oktober
09:00–10:00

Spor:

B

SKATTEN – Teknologi

Andre sesjoner i samme spor: 1B, 2B, 4B

vis alle sesjoner | vis program torsdag

Bli oppdatert på digitale lommebøker

eIDAS 2-forordningen er endelig vedtatt i EU. Dette er en forordning som vil endre hvordan vi identifiserer oss ved bruk av tjenester fra offentlig og privat sektor. Norske myndigheter blir pliktig å tilby en digital lommebok til alle innbyggere som kan brukes til identifisering. Lommebøkene vil inneholde digitale bevis som førerkort, diplomer og resepter. Både identifisering og de digitale bevisene vil fungere nasjonalt, men også over landegrensene i Europa. Innbyggeren velger selv hvem disse bevisene skal deles med, slik at personvernet styrkes. I tillegg til digitale lommebøker for innbyggere jobbes det også med lommebøker for virksomheter.

Norske virksomheter deltar i tre av fire store pilotprosjekter som tester ut bruk av digitale lommebøker. Pilotene er finansiert av EU og jobber blant annet med bruksområder som vitnemål, digital betaling og virksomhetslommebøker.

Du vil i sesjonen få se konkrete eksempler på bruksområder for de digitale lommebøkene for å bygge forståelse for hvordan dere kan ta i bruk digitale lommebøker i egen organisasjon.

Foredragsholdere

Tor Alvik

Digdir

Tor Alvik er fagdirektør hos Digitaliseringsdirektoratet.

Hege Brende

NTNU

Hege Brende er Avdelingsdirektør på NTNU.

Jan Otto Johansen

Digdir

Ellen Schive

DFØ

Rune Kjørlaug

DFØ

nn

Sikt

Sesjonsansvarlige

Veronica Kroknes
Brønnøysundregistrene