NOKIOS
Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor
Meny
Søk
Større tekst
Normal tekst

Plenum onsdag 2. november kl 1000

Velkommen

Årets tema er Neste generasjon. Vi markerer åpningen med årets tema, og det faktum at NOKIOS arrangeres for 10. gang i år. Vi ser litt på de 10 årene som har gått siden NOKIOS ble arrangert for første gang i 2007, og prøver å se hvordan teknologien vil påvirke hvordan offentlige tjenester tilbys i fremtiden.

Amelia, syntetisk person
Amelia

Framtidens utdanning: Grønn Innovasjon

Elevene Synne Sørbøe og Jørgen Holstad Engelsen fra linja Grønn Innovasjon på Nordahl Grieg vgs forteller om hvordan de jobber.

Grønn innovasjon er et samarbeidsprosjekt mellom elever som har realfaglig fordypning i Fysikk og IT, og elever som har samfunnsfaglig fordypning i Markedsføring og ledelse, og entreprenørskap og bedriftsutvikling.

Elevene har stort utbytte av det flerfaglige arbeidet og møtes i faget Teknologi og forskningslære. I et typisk prosjekt vil elevene prøve å utvikle en ide fram til et produkt, der elevene fra realfag jobber med den teknologiske biten, og elevene fra økonomiske fag jobber med brukerundersøkelser, design, markedsføring.

Her nettsidene elevene bygger opp som en del av IT- undervisningen – med en god del informasjon om hva det er, prosjekter og samarbeidspartnere: http://www.ngvgreen.net/#!informasjon/dz4ho Her er lærerbloggen: https://ubygdekraftverk.wordpress.com/

Neste generasjon offentlig sektor

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner gir sin jubileumshilsen til NOKIOS og forteller hvordan regjeringen møter utfordringene til neste generasjons teknologi og samfunn.

Presentasjon av kandidater til Fyrlykt-prisen

Offentlig sektors dataforum deler i 2016 ut Fyrlyktprisen for 13. gang.
Prisen vil bli tildelt en offentlig virksomhet som har utmerket seg positivt innenfor IT-området, som kan tjene som forbilde for andre og som derfor fortjener tittelen «Årets IT-fyrlykt i offentlig sektor».

Fyrlyktprisen logo
Vinneren av prisen får heder og ære, samt tittelen "Årets IT-fyrlykt i offentlig sektor".
Les om finalistene til årets fyrlyktpris

Plenum onsdag 2. november kl 16:00

Digital agenda

Digital agenda gir oss retningen for neste fase av det nasjonale digitaliseringsarbeidet. I Nokios sine 10 første år har det vært diskutert og levert men ikke med god nok fart. Hvilke endringer kan vi nå forvente.

Skatteetaten har vært ledestjerne, klarer de det i fortsettelsen? NAV har økt farten på sitt digitaliseringsarbeid men tar de nå kommunene med på sin reise? Hvordan samles kommunesektoren og hvordan få til samhandlingen med staten som Digital Agenda fokuserer på? Klarer DIFI å ta rollen som den nasjonale digitaliseringsdirigenten?

I denne plenumseansen vil toppledere for store virksomheter og sektorer gi oss et innblikk i veien videre for at offentlig sektor samlet skal levere til Digital Agenda. På scenen kan vi forvente å se NAVs IT-direktør Torbjørn Larsen, Inger Østensjø, direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS, Kommunaldirektør Robert Rastad, Bergen kommune og DIFI direktør Steffen Sutorius, og Cat Holten, Brønnøysundregistrene.


Plenum torsdag 3. november kl 13:30

Hvilke forventninger har dagens ungdom til fremtidens offentlig sektor?

  • Hva vet de om hvordan noe fungerer i dag?
  • Hva tenker de om at dataene de legger igjen hver dag hos Google, Apple og Facebook (GAF) har det offentlig ikke lov til å samle inn uten at de må be om tillatelse hver gang? Kan GAF utføre offentlige oppgaver i stedet for kommuner og statlige etater? Hva da?
  • Hva tenker de om at offentlig sektor er styrt av 50+-generasjonen, og at det disses kunnskap og erfaringer som bestemmer hvordan tjenester ytes?
  • Hvis de kunne velge seg en tjeneste fra det offentlige som de fikk redesigne fullstendig, hvilken tjeneste ville det være og hvordan skulle den se ut?
  • hva tenker de om at forskere sier at halvparten av dagens jobber blir borte om et drøyt 10 år? Hva skal de utdanne dere til?

Thomas Seltzer i samtale om neste generasjon med ungdommer, teknologer og byråkrater rundt bordet.
Vilde fra Skam
Ulrikke Falch (Vilde fra Skam)


Samarbeidspartnere

NOKIOS

Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor (NOKIOS) er en møteplass for alle aktører som kan bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester i Norge ved god bruk av IKT. Dette er en faglig sterke konferanse - programrådet som planlegger og utvikler konferansen består av representanter fra tre universiteter, offentlige etater og leverandører.

Kontakt

Prosjektleder

Eli Vinogradoff
e-post:
eli.vinogradoff@ntnu.no
tlf: 73 59 00 62
mobil: 91 89 72 76

Sekretariat

e-post:
nokios@videre.ntnu.no

 
Faks: 73 59 51 50

Postadresse

NOKIOS
NTNU VIDERE, Høgskoleveien 12, 7491 Trondheim

Sosiale media

twitter facebook flickr

Nyhetsbrev

twitter